TRABZON / ŞALPAZARI - Şalpazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Şalpazarı Anadolu İmam Hatip lisesi, bünyesinde Ortaokul kısmı da olan ve Karma eğitim veren Bir İmam Hatip Lisesidir.

Okulumuz 1993-1994 Eğitim öğretim yılında Vakfıkebir'e bağlı şube olarak Şalpazarı Merkez Camii zemin katındaki sınıflarda eğitim öğretime açıldı. 1995 yılında müstakil Lise oldu.

1996 yılında ise Halkın yoğun teveccühü ile yapılan yeni binasında Eğitim öğretim hizmeti verilmeye başlandı.

2012-2013 Eğitim öğretim yılında 4+4+4 Eğitim sistemine geçilmesi sebebiyle Ortaokul kısmı da dahil edildi.

Okulumuzda Şalpazarı'nın tüm köylerinden taşımalı gelen öğrencilere eğitim öğretim hizmeti verilmektedir.

Okulumuz öğrencilerinden hafızlık yapmak isteyenler Sütpınar kuran Kursu'nda yatılı olarak kalmakta 7. Sınıfta hafızlık eğitimi için eğitime ara verip, hafızlığın ikmal edilmesinin ardından 8. Sınıfta yıl kaybı olmadan eğitimlerine devam etmektedirler.

Okulumuz öğrencilerinden hafızlık yapanlar için 6. Sınıfta yabancı dil ağırlıklı sınıf oluşturularak haftada 8 saat Kur'an'ı Kerim dersi ile hafız öğrencilerin dersleri dinlenmektedir. Bu şekilde okulda eğitimle hafızlık eğitiminin eşgüdüm içinde devam ettirilmesi sağlanmaktadır.

Okulumuza Trabzon merkez, Akçaabat, Çarşıbaşı, Vakfıkebir ve Beşikdüzü ile Giresun Eynesil ilçelerinden servislerle günübirlik gidiş gelip yapmak mümkündür.

Açıldığı ilk günden itibaren birçok öğrenci yetiştiren, Eğitim-kültür, sanat ve spor alanlarında birçok başarının altına imza atan okulumuz, milli ve manevi değerlere sahip nesiller yetiştirmek için çalışmalarına aralıksız devam etmektedir.

Yayın: 17.11.2013 - Güncelleme: 28.02.2023 09:32 - Görüntülenme: 1121