TRABZON / ŞALPAZARI - Şalpazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mrt

Pozitif psikolojinin çalışma alanlarından biri olan iyi oluş üzerine öğrencilerin okulda refahlarını konu alan projemizde öğrencilerin yetkinliklerinin belirlenmesi üzerine bir anket uygulandı. Anketi cevaplayan öğrencilerimizin sonuçları analiz edilerek  kendilerine uygun duygusal, sosyal, mental ve fiziksel refah olarak 4 bölümden oluşan proje ekiplerinde  yerlerini aldılar.

Mrt

Akran zorbalığını konu alan  "Connect" adlı uluslararası eTwinning projemizde Avrupa'da yer alan diğer öğretmen ve öğrencilerle online toplantı düzenlendi. Projenin etkinliklerinin tanıtımı, eGüvenlik uygulamaları hakkında hazırlanmış Kahoot yarışmasının gerçekleştirilmesi ve bir sonraki etkinliklerin planlanmasını içeren toplantıda öğrenciler kültürel alışverişte de bulundu.

Mrt

Dijital vatandaşlık, yapay zeka, dil öğretiminde STEM ve eTwinning'in yıllık teması olan iyi oluşu konu alan uluslarası eTwinning projemizde öğrencilerimiz bu ay "Gamma" aracını kullanarak dijital vatandaşlık eğitimi ile ilgili bir sunum hazırladılar. Dijital vatandaşlığın önemi, uygulama adımları ve eğitime katkısını anlattıkları sunumu diğer ortaklarla paylaştılar.

Şbt

Okulumuz Arapça Öğretmeni Azime GÖKAHMET öğretmenlerimize eTwinning projelerinin yürütüldüğü ESEP platformunu tanıttı. Avrup'daki okullar için oluşturulmuş okul ağı olan eTwinning ESEP platformunda öğretmenlerin ve öğrencilerin  iletişim kurup işbirliği yaparak projeler yürütebileceğini anlattı.

Akabinde ortağı olduğu Genç Abis projesinde yaptığı etkinlikleri anlatırken proje çıktılarından ve başarılı etkinlikler sonucu aldığı Kalite Etiketinden bahsetti.

Şbt

Okulumuz adına yürütülen başarılı eTwinning projelerinin ardından elde ettiğimiz Kalite Etiketlerinin ve eTwinning Okul Etiketi levhamızın yer aldığı köşemiz okul girişinde bulunmaktadır.

Düzenli olarak hazırlanan eTwinning panomuzu da öğrencilerimiz yer aldıkları projelerde etkinlikler yaptıkça güncellemektedir. Projelerin okul içinde yaygınlaştırılması kapsamında hazırlanan panomuz ile diğer öğrencilerin hem eTwinning'i tanımaları hem de proje fikirleri ile gelecek yıllarda oluşturulacak eTwinning projelerine katkı sunmaları da amaçlanmaktadır.

Şbt

eTwinning Proje Ekibi  10. sınıf öğrencilerinden Medine, eTwinning'in yeni platformu olan ESEP'i tanıttı.

eTwinning'in  Avrupa’daki okullar arasında işbirliği yapmayı ve iletişimi teşvik etmeyi amaçlayan bir ağ olduğunu, öğretmenlerin uluslararası ortaklarla sanal projeler yoluyla işbirliği yapmak için eTwinning’i kullandığını, Erasmus+ programına katılan ülkelerden gelen meslektaşlarıyla birlikte hem yüz yüze hem de çevrimiçi etkinlikleri düzenledikleri bir platform olduğundan bahsetti.

Şbt

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı içerisinde kurucu ortağı ve ortağı olduğumuz uluslarası eTwinning projeleri proje ekiplerinde yer alan öğrencilerimiz tarafından tanıtılmıştır.

Akran zorbalığı ve refahı konu alan projemiz Connect, Yapay Zeka ve STEM eğitimini konu alan Artificial Intelligence Age (AIA), Öğrencilerin okulda refahını konu alan W.I.S.H. (Well-being Initiavtives for Student Happiness) ve Öğrencilerin 21. yüzyıl becerilerini geliştirmesi ve okulda iyi oluş kavramının farkındalığını konu alan Well-being for Happy Children isimli projelerimizin tanıtımı yapıldı.

Projelerde aktif yer alan öğrencilerimiz projelerini tanıtırken şimdiye kadar yapılan proje etkinliklerinden de bahsettiler.

Şbt

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından okulumuz konferans salonunda ''Siber Suçlar, Güvenli Teknoloji ve İnternet Kullanımı'' hakkında seminer düzenlendi. Öğrencilerimizin internet kullanırken dikkat etmeleri gereken hususlar dile getirildi. Sosyal medya platformlarında yapılan paylaşımlar noktasında suç teşkil edebilecek unsurlara dikkat çekildi. Sosyal medya bağımlılığı hakkında gerekli uyarılar yapıldı. İnternet üzerinden yapılabilecek dolandırıcılık, hesap bilgileri ve kişisel verilerin kötü amaçlı kişi ve kişilerce ele geçirilmesi, sahte hesap üzerinden yapılan paylaşımlar ve benzeri konularda dikkat etmemiz gereken hususlar dile getirildi. Dolandırıcılık ve sosyal medya hesabı güvenliği için alınması gereken tedbirler anlatıldı. Özellikle gençlerimizin zamanlarının büyük bölümünü sosyal medyada geçirdiği ve sanal oyunlara olan bağımlılığın yoğunlukta olduğu gerçeğini göz önünde bulunduracak olursak bugün okulumuzda yapılan seminer hayati bir önem arzetmektedir. Bizler de gerek anne babalar olarak gerek eğitimciler olarak gençlerimizin bu konularda daha bilinçli ve duyarlı olmaları için üzerimize düşen görevleri yapmalıyız.

Şbt

Adım Zeka İşim Oyun zeka oyunları kapsamında şubat ayı yarışmaları gerçekleştirildi.

Şbt

Filistin'de aylardır yaşanan İsrail zülmüne toplumsal farkındalık oluşturmak ve tepkileri gösterme adına okulumuz öğrencileri tarafından Filistin'li kardeşlerimize destek programı düzenlenmiştir.

Şbt

Yazar Murat ÇAKIR tarafından  okulumuz öğrencilerine Kudüs'ü Anlamak konulu konferans verilmiştir.

Şbt

Gezici Çanakkale Şehitleri Müze Otobüsü İlçemiz Atatürk İlk/Ortaokulu bahçesinde okulumuz öğrencileri tarafından ziyaret edilmiştir.

Şbt

Hareketli Yaşam ve Sportif Faaliyetler programı kapsamında Doğa Yürüşü gerçekleştirildi.

Şbt

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Okul Servis Araçları denetimleri yapıldı.

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı I. Dönem sonu Karne Töreni yapıldı.